We-Grow

UNGEPANEL

Jeg er den del af We-Grow, fordi jeg ser konsekvenserne af manglen på finansiel dannelse for mig selv og mine venner. Jeg er et gennemsnitligt ungt menneske fra et såkaldt elitegymnasie i København. Med andre ord er jeg og mine venner resursestærke på rigtig mange punkter, bare ikke når det gælder finansiel dannelse. Vi mangler altså værktøjerne til at tage hånd om noget af det mest fundamentale i et voksenliv der skal til at begynde.

 

Finansiel dannelse er et behov man ikke ved man har før det er for sent. Man kan ikke bede om hjælp, hvirs man ikke ved, hvad man skal spørge om. Jeg troede, at det fik fint med økonomien indtil jeg modtog undervisningen i 3.g. Undervisningen gav mig motivationen og selvtilliden til at tage hånd om min egen økonomi.

 

Som ungepanelist elsker jeg at se, hvor stor en forskel jeg gør for andre unge, samtidig med at have fået et netværk af unge, på tværs af uddannelse og alder.

Jeg er med i We-Grow for at støtte et godt initiativ og få viden som er svær, hvis ikke umulig at få andre steder. At være med i Ungepanelet har lært mig en masse om finansiel dannelse. Jeg har opdaget, hvor bredt begrebet er, og så har jeg mødt nogle ældre, som har delt deres erfaringer med mig. Der har været enormt lærerigt. Jeg tror, at andre unge ville få rigtig meget ud af at være med i Ungepanelet. Man får både en god start på sit økonomiske liv, og et stærkt netværk, hvor man kan trække på hinandens erfaringer. Det er også en unik mulighed for at være akltiv i en forening med henblik på at fordybe sig i medieproduktion, SoMe, eventplanlægning, IT og meget mere.

Jeg deltager i We-Grow fordi vi unge har vildt brug for at forstå sammenhænge i økonomi i Danmark men også at lære hvordan og hvor vi kan spørge for at få et ordentligt sundt og ikke-kommercielt svar.

Jeg arbejder som vikar i mit sabbatår, og har forrige år færdiggjort den bioteknologiske linje på STX (Nærum Gymnasium).

 

Jeg deltager i We-Grow, da jeg fik øjnene op for den store mangel på finansiel dannelse i skolesystemet. Derfor vil jeg gerne hjælpe andre unge med at opdage de fordele, der følger, når man har styr på økonomien. Dette indebærer f.eks. at lære at tage de rigtige lån eller at lave opsparinger i sabbatåret, hvilket ikke bliver undervist i skolen.